Aktuális: beiratkozás önkormányzati támogatással

Beiratkozás önkormányzati támogatással Kistarcsa, Mogyoród

Kistarcsa Város Önkormányzata képviselő-testületi döntése értelmében a Csodasziget Családi Napközivel 7 gyermek ellátására önkormányzati támogatási szerződést kötött 2018. március 31. - 2019. március 31. közötti időszakra. A támogatás mértéke 40 000 Ft/hó/fő.

Igénybevétel feltételei: 1-3 év közötti életkor, kistarcsai lakcím, mindkét szülő igazoltan munkahellyel rendelkezik.

Mogyoród Nagyközség Önkormányzata döntése értelmében a Csodasziget Családi Napközivel 5 gyermek ellátására önkormányzati támogatási szerződést kötött 2018. március 01. - 2019. március 01. közötti időszakra. A támogatás mértéke 20 000 Ft/hó/fő.

Igénybevétel feltételei: 1-3 év közötti életkor, mogyoródi lakcím, mindkét szülő igazoltan munkahellyel rendelkezik.

A beiratkozás folyamatos. Javasoljuk, hogy szándékotokat mielőbb jelezzétek (06 70 639 7749) és iratkozzatok be, mivel az érdeklődés jelentős és fix helyet csak a kaució befizetését követően tudjuk biztosítani, ugyanakkor a férőhelyek száma korlátozott

Lap tetejére

Miért szigetek?

A mai rohanó világban a szülőknek sokszor nem jut elég idejük arra, hogy gyermekeikkel megfelelő mennyiségű időt töltsenek, fejlesztésükbe elég energiát fektessenek. Ebben a világban mi olyan játszó-szigetek felépítése mellett köteleztük el magunkat, ahol minden gyerekkel külön foglalkozunk, figyelembe vesszük életkorukat, képességeiket és egyéniségüket.

Segítünk a saját útjukat járni, a saját tempójukban fejlődni. Észrevesszük és fejlesztjük erősségeiket, tehetségüket és érdeklődési körüknek megfelelő foglalkozásokban részesítjük őket, amelyről a szülőket hangsúlyosan tájékoztatjuk. Mindezt azért tesszük, hogy a csemeték BOLDOG, kiegyensúlyozott gyermekekké váljanak.

Lap tetejére

Játékcsoport helyszínek

Kistarcsa kertvárosába költöztünk át csoportjainkkal a Móra-liget lakóparkba, amely az Auchan- és Fenyves-liget lakóparkoktól sincs messze, így az Fitos Sándor u. 5/1. szám alatt várjuk a csemetéket.

A kistarcsai napközi-ház átalakítása után egy épületben működnek a családias légkörű napközik. A házat nagy alapterületű udvar zárja körül. Ez a külvilágtól elszeparált parkosított terület jelentős értékű óvodai berendezéssel minden szempontból megfelelő „bölcsőde- és óvodakertté” alakult.

A megfelelő méretű kert, lehetőséget nyújt arra, hogy az idejáró gyermekek a napköziben megtalálják az egészség fenntartásához nélkülözhetetlen mozgásfeltételeket.


Lap tetejére

Szolgáltatásaink

Szolgáltatásaink a játék, biztonság, harmónia, fejlődés és környezetvédelem irányelveket követik, korosztályonként testre szabottan, jellegükben bölcsődei, óvodai és iskolai-előkészítő foglalkozások keretében.

Gyermekeiket elhelyezhetik nálunk rendszeres egész napos, fél napos kis létszámú, családias légkörű napközi csoportokban illetve gyermekfelügyelet keretében a játékház csoportban. Előzetes egyeztetés alapján vállaljuk babazsúrok, gyermekprogramok teljes körű megszervezését nyitvatartási időn kívüli délutáni időpontban vagy akár hétvégén is továbbá egyéb extra szolgáltatások megvalósítását.

A gyerekeket munkanapokon 7:00 – 17:30 között fogadjuk, azonban hivatalos nyitvatartási időnk 8:00 -16:30-ig tart, amely előtt és után ügyeleti időben látjuk el a csemetéket. Iskolaszüneti nyitvatartásunkról telefonon vagy e-mailben tudunk tájékoztatást nyújtani.

Családi napközik

A napközikben az EU előírásoknak megfelelően napi négyszeri étkeztetés (tej és lisztérzékeny étkezés is megoldható), kötött és kötetlen készségfejlesztő foglalkozások (pl.: vers, mese, mondóka, ének, zenés torna, táncház, vizuális foglalkozások, bábozás, diavetítés, a környezet és természet megismertetése, kirándulások, farm-látogatások, ünnepnapi rendezvények és természeti-jellegű világnapok megtartása) mellett biztosítjuk az apróságok életkoruknak megfelelő szerető, biztonságot nyújtó, családias légkörben történő cseperedésüket. Családi napközink napirendjében az étkezés, levegőzés, játék, mozgás, gondozás, egyéni fejlesztések és más tevékenységek egyensúlyban vannak, valamint igazodnak az egyéni és életkori sajátosságokhoz. Mindez a nevéből adódóan családias légkörben és hangulatban. 

Babazsúrok, gyermekrendezvények

Csodasziget gyerek zsúr: szülinapra, névnapra vagy csak úgy a barátoknak... 

Azok a szülők, akik feledhetetlen élményt szeretnének nyújtani gyermeküknek és barátaiknak, nyugodtan ránk bízhatják az egész csapatot.
A szülő dolga csupán, hogy 2-3 héttel előre jelezi az időpontot, igényeket. Minden másról gondoskodunk:

-         az ünnepeltről, akit meglepetéssel várunk
-         a helyszínről, amely 3 órás időtartamban biztosítja a gyerekek felhőtlen játékát
-         a felügyeletről, amelyet szakképzett, kedves nevelők biztosítanak
-         az ünnepi étrendről: gyümölcs, sós-édes, üdítő (az egyedi tortát általában a szülő hozza)
-         a jókedvről és gyerekkacagásról, mert a nevelők mulatságos foglalkozásokkal készülnek
-         szabadidőről, mert a szülők kapnak 3 szabad órát
-         a rendről és tisztaságról, mert a szülők mentesülnek az otthoni előkészület, főzés,            
          mosogatás, pakolás, rendrakás, takarítás terhei alól

További igényelhető szolgáltatások: torta + tüzijáték beszerzése, szendvicsek, egyedi dekoráció, arcfestő, lufihajtogató bohóc, légvár, bohócműsor, egyebek.

Részletes tájékoztató és árak elérhetőek innen.

Gyermekközpontú extra szolgáltatások

A környezetvédelem jegyében farmlátogatásokat (medvefarm, lovarda, állatsimogató, …) szervezünk.

  • Családi napokon a gyermekek, szülők és nevelők együtt kirándulnak a természetben.
  • Az ünnepnapokra (karácsony, farsang, húsvét, világnapok, …) való felkészülés része a gyerekek tematikus fejlesztése kézműves tevékenységekkel és a szülők bevonásával.
  • A szülői igények alapján nyitottak vagyunk minden olyan szolgáltatás (angol, német nyelvoktatás, babaúszás és úszásoktatás, bébiszitter-közvetítés, korcsolyázás, tánc, kézműves foglalkozások, sporttevékenységek) megszervezésére, amely a gyerekek számára öröm forrása lehet, figyelembe véve a csemeték életkori sajátosságaikat és terhelhetőségét.

 

Családbarát információközpont

Igyekszünk a családok számára hasznos információkat megosztani, amelyet a Hasznos menüpont alatt teszünk közzé, mint például gyerekprogramok, kirándulóhelyek, hasznos linkek... 

 

Használt fénycső és elem gyűjtőpont

környezetvédelemA gyermekek környezettudatos nevelése nem csak a szakmai programban jelenik meg, hanem egészséges mértékben a mindennapoknban is. Ezért ünnepeljük meg a természetóvó jeles napokat és emlékezünk meg a környezetvédelemmel és természettel kapcsolatos világnapokról is, mint például a víz világnapja, a Föld világnapja és a madarak és fák világnapja. 
A gyakorlatot segít megvalósítani, hogy a hozzánk járó gyerekek és családjaik számára használt fénycső és elem gyűjtőpontokká váltunk. 

 

 

<!-- @page { size: 21.59cm 27.94cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } -->

A napközikben az EU előírásoknak megfelelően napi négyszeri étkeztetés, kötött és kötetlen készségfejlesztő foglalkozások (pl.: vers, mese, mondóka, ének, zenés torna, táncház, vizuális foglalkozások, bábozás, diavetítés, a környezet és természet megismertetése, kirándulások, farm-látogatások, ünnepnapi rendezvények és természeti-jellegű világnapok megtartása) mellett biztosítjuk az apróságok

Lap tetejére

Beszoktatás, napirend

A beszoktatás menete:

  • Első nap 1-2 óra a szülő jelenlétében
  • Második nap 1 órát egyedül marad nálunk
  • Harmadik és negyedik nap növeljük a nálunk töltött időt
  • Ötödik nap megpróbálkozunk az altatással a szülő közelben tartózkodása mellett

A csoportok általános napirendje:

7:00-9:00 ügyelet, gyülekezés, 8 órától reggeliztetés
8:00-10:00 pihenés, alvás az 1-1,5 éveseknek
9:00-10.00  játék, mindennapi testnevelés, játékba integrált egyéni és mikro csoportos tevékenységek, tízórai
10:00-12:00 tisztálkodás, pelenkázás, öltözködés, játék a szabadban (kertben)
12.00-13:15  ebéd, tisztálkodás, készülődés a pihenéshez
13:15-15:30 mindennapi mese, pihenés, alvás, tisztálkodás, uzsonna
15:30-17:00 játék, játékba integrált fejlesztés az udvaron vagy a csoportszobában, szabadon választott szolgáltatások, 16:30-tól összevont csoport, ügyelet
Lap tetejére